Sharing is caring!

Speltips Premier League omgång 14

Toppmötet mellan Manchester City och Chelsea slutade som förväntat. City gjorde det man skulle och vann hemma med 2-1 till slut, vilket skulle egentligen ha slutat 3-1 efter Sterlings bortdömda offsidemål. Tre poäng till City och de är fortfarande med i racet om ligatiteln, men placerar sig på tredjeplats eftersom att även Leicester gick och vann. Det hände även massa annat intressant under föregående vecka då Tottenham bytte tränare. Ut med Pochettino och in med José Mourinho. Tränarbytet fick effekt direkt eftersom att klubben tog sin första bortaseger sedan januari 2019 i matchen mot West Ham. Det ser därmed ljust ut i norra London igen efter en lång period med hackande resultat. 

I denna veckas speltips kommer vi återigen att ge vårat tips på ett Londonderby. Denna vecka är det istället Chelseas tur att möta West Ham. Ett till dåligt resultat för Pellegrini och det blir nog sparken. Vi fortsätter även denna vecka med att följa Tottenham som tar emot Bournemouth hemma för att sedan avsluta med söndagsmatchen mellan Norwich och Arsenal. 

Chelsea – West Ham, lördag 30/11/2019, kl:16:00

Ett fint mål av Kanté i matchen mot City hjälpte inte då laget fick åka hem med noll poäng. Det är väl det som har varit Chelsea problem den här säsongen, att direkt de ställs mot ett förväntat topplag så når de inte hela vägen fram resultatmässigt. Lampard är dock bara i startgroparna med sitt projekt och har massor av tid på sig att bygga vidare på det som är. Det är perfekt med tanke på det unga spelarmaterialet han sitter på. Nya tag i derbyt mot West Ham och om de tar tre poäng här är de återigen med i ligaracet.

För West Hams del är det allt annat än bra och det finns inte mycket positivt att säga om de senaste resultaten. Laget har inte tagit tre poäng i en match sedan 22 september. Det var mot Manchester United hemma. Laget har efter det 6 förluster och två oavgjorda. Det skulle inte komma som en chock om ledningen bestämmer sig för att sparka Pellegrini i veckan, för nånting måste hända i krisklubben. Överlever han veckan måste han åtminstone ta poäng borta mot Chelsea. Det här med derbyn kan både vara till hans nackdel eller fördel eftersom att en vinst kan hålla honom kvar på posten ett tag medans en förlust kan betyda sparken direkt.

Båda lagen kommer från en varsin uddamålsförlust i senaste omgången, Chelseas är väl kanske inte lika illa eftersom att det ändå var mot mästarna City. För West Hams del föll det sig oturligt eftersom att en boost med ett tränarbyte oftast resulterar i vinster oavsett lag, bara att ta det exemplet från förra säsongen när Mourinho gick från ett trögt United, och in klev Solskjaer som satte fart på laget. Nåväl, detta är en match som Chelsea inte ska ha några problem att vinna. Med tanke West Hams usla form och deras oförmåga att göra mål på bortaplan vinner Chelsea med 2-0

Du hittar ännu fler speltips hos vår partner Dagensbetting.se