Esport och esports betting?

Esport

esport och esports betting

Esport och Historia:

Att se och följa e-sport har blivit vanligare och vanligare. Esport är 2000 talets nya sport, faktum är att e-sport har nu blivit “accepterat” som en sport efter mycket om och men har det äntligen hänt!
Emil ”HeatoN” Christensen, en av Sveriges absolut största esport-profiler, är klar för SVTs program, Mästarnas mästare.

Att tävla i datorspel började redan med arkadhallarna med olika lag och tävlingar. Nintendo ordnade världsmästerskap 1990 (där finalisterna fick en spelkassett i silver) och 1994.

När Doom släpptes till PC blev de 1993 blev det en succé och det blev populärt att spela mot varandra. Ett år senare släpptes Doom II, och Microsoft ordnade en turnering där spelarna träffades i Richmond, Virginia. Vinnare blev Dennis Fong, världens första pro-gamer. Han kom även att vinna Quake-turneringen 1997 där en Ferrari 308 var förstapris.

Men allt förändrades på riktigt när Starcraft och Counter-Strike ( CS:GO ) kom! Man brukar säga att dagens E-sport, så som vi känner den började med dessa spel i slutet på 1900 talet. Sydkorea var helt klart störst när det kom till E-sport och speciellt i spelet Starcraft 2!

Spel där esport är störst

När det kommer till spel inom e-sport så finns det hur riktigt mycket spel att välja på. Men de störta spelen finner du nedanför. Dessa spela började man betta och placera vad/odds på redan på sent 1900 tal.

Starcraft 2
Overwatch
League of Legends
Counter-Strike – CS:GO
Hearthstone


Esports betting.

Något som helt klart har tagit upp takten är esport betting. Att kunna spela och satsa riktiga pengar på sitt e-sport lag. Detta är något som gör det hela klart mycket mer spännande, följa sitt lag och samtidigt vinna en slant!

För att göra det hela lite enklare för dig som vill spela om pengar på e-sport så har vi granskat de svenska spelbolag som erbjuder betting på esport och tagit fram en lista med de absolut bästa.

Hur fungerar odds/betting för esport?

Det är egentligen inga större skillnader mellan vanlig sport betting och odds spel mot betting på e-sport. Om du är bekant med vanliga oddset så kommer du att känna igen dig.

Det gäller helt enkelt för dig att tippa på det lag du tror vinner en esport match. Ju högre oddsen är för ett lag, desto mindre chans är det att det laget vinner (enligt bookmakern). Men det get helt klart mer pengar om laget med högst odds vinner. Det gäller att vara väl insatt i vilka lag man spelar på. Vi kommer att ge dig lite speltips som kan hjälpa dig på vägen att bli en bra epsort spelare.

Speltips för esport betting.

Innan du bestämmer dig för att köra esport betting så är det väldigt viktigt att du undersöker de lag som ska spela lite närmare. Precis som i fotboll hockey eller vilken annan sport som helst så är det viktigt att lagen är i form och redo för dagens e-sport match.

Ett par speltips,

  • Hur ser lagens tidigare resultat ut?
  • Vilka spelade dem mot sist och hur gick det?
  • Vem spelar som hemmalag.
  • Titta på tidigare matcher.
  • Spela med sunt förnuft!
  • Läs på forum.

Genom att förbereda dig på en esport match så kan vända fördelen till dig. Komihåg det är pengar du spelar om, och du vill inte förlora, du vill följa ditt lag och vinna mer dem!

Håll koll på din bankrulle.

Din bankrulle är den summan du har satt åt sidan att spela för. Det är mycket lätt att spela för mer än den bankrulle man har. Du är superviktigt att du sätter gränser och håller dig till din bankrulle. Hur gör man detta lättast då?

Se till att inte försöka vinna tillbaka förlorade pengar, då kan det lätt gå i överstyr och din betting blir inte rolig. Se över dina insatser och skriv ner varje gång du vinner eller förlorar på ett lag, för statistik helt enkelt.

Kort sagt, det handlar om att ha stenkoll på din vadslagning om spel på nätet. Håll dig till din strategi och spela inte mer än din bankrulle tillåter dig.

Esport blir större.

Esport växer så det knakar, aldrig för ha så många börjat engagera sig i just e-sport och framför allt esport betting.

Esport Livestream.

När det gäller att kunna se esport live så rekommenderar jag SVT och Dreeamhack.
SVT sänder altid de störste esports evenemangen gratis! Se din Esport gratis på SVT här.
Dreamhack kan du se här