Sharing is caring!

Europa Leauge. 

Åtta lag ska nu nu bli fyra, Manchester United är storvavoriterna att vinna Europe Leauge där självaste Zlatan ibrahimovics spelar. Första matchen på vägen till finalen som hålls i Friends Aarena i Stockholm 24 maj. Det är flera svenska landslagslegendarer som är ambassadörer för årets turnering. Vi fick till exempel se Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg göra upp i en ABBA-duell, på turneringes Facebook-sida.

I dag var det dags att lotta kvartsfinalerna i schweiziska Nyon för Europa Leauge. Patrik Andersson skötte lottningen.
Och då var det inte längre några restriktioner, alla kunde lottas mot varandra.

Svenskmöte för Manchesters Zlatan Ibrahimovic.
Manchester United med Zlatan Ibrahimovic i spetsen slog ut ryska Rostov efter 1–0 hemma på Old Trafford i åttondelsfinalen.

Nu blir det en resa till Belgien och Anderlecht för svensken. En drömlottning för United, där det blir ett svenskmöte mot Isak Kiese Thelin.

I Europa Leauge anderlecht 2013  gjorde Zlatan hela fyra mål på en timme mot belgarna och fick stående ovationer, detta är trots att matchen spelades på bortaplan. Hoppas att vi få en repris på detta!

Det finns ytterligare en svensk kvar i turneringen. Även John Guidetti får åka till Belgien. Hans Celta Vigo, som slog ut svensklaget Krasnodar, lottades mot Genk.

Första stoppet på vägen till Friends Arena är Anderlecht för engelsmännen.Europa Leauge svenska-odds

Snabbfakta:
Kvartsfinalerna:
Anderlecht–Manchester United
Celta Vigo–Genk
Ajax–Schalke 04
Lyon–Besiktas

Europa Leagues speldatum
Kvartsfinaler:

Kvartsfinal 1: torsdag 13 april
Kvartsfinal 2: torsdag 20 april

Semifinaler:
Lottning 21 april
Semifinal 1: torsdag 4 maj
Semifinal 2: torsdag 11 maj

Final på Friends Arena:
Onsdag 24 maj

Kommer du att betta på dessa följande matcher? Hitta de bästa spelsidorna som erbjuder det bästa oddsen på Europa Leauge här.