Fantasy Sports Speltips

Fantasy Sports Speltips

Fantasy Sports Speltips

Här ska jag ge dig den korta versionen av hur Fantasy sports fungerar för att sedan ge dig som har tänk att börja med fantasy sports några bra speltips. 

Korta versionen:

1. Välj Sport och Spelpaket
2. Välj dina drömspelare som ska prestera för dagen
3. Välj turneringar att delta i med ditt drömlag
4. Betala insatsen för att delta
5. Följ resultaten LIVE – Känslan otroligt kul och spännande till sista sekunden.
6. Inkassera eventuella vinster.


Fantasy Sports Speltips

Självklart så måste du även sätta ihop ett bra lag, lägga din budget och planera ditt spelande. Här kommer jag att lista några bra speltips som kan hjälpa dig att få ett övertag på fantasi betting.

Fantasy Sports Speltips 1: Spelare som överpresterar

I FSport handlar det om framförallt om att hitta de spelare som:

1. Överpresterar för dagen
2. Presterar för dagen
3. Undvika de som underpresterar
4. En dos tur

Hur gör man det?
Ja det är detta som är tjusningen med spelformen och varför den är till för alla.
Dina gissningar och val är lika goda som alla andras men om du anser veta bättre än andra så är det upp till bevis.

Fantasy Sports Speltips 2: Anpassa din taktik efter vilken typ av turnering du spelar

När du anmäler lag till Turneringar med ’vanlig’ prisstruktur som FreeRoll, MoneyMaker, THE GAME eller HighRoller, så gäller det att komma så högt upp i resultatlistan som möjligt.

Då är det ofta rätt att chansa lite mer. Att ta ut någon mindre känd spelare till kapten, eller att satsa mot favoriterna. På så sätt får du ju större chans att bli ensam den gången bollen rullar åt rätt håll.

Spelar du i DoubleUp eller TripleUp turneringar så är den optimala strategin lite annorlunda.

Här gäller det att komma i den övre halvan eller tredjedelen av startfältet.

Du får inget extra betalt för att ta några onödiga risker.

Ett bra speltips kan därför vara att välja säkra spelare. De som brukar spela 90 minuter och sällan bli varnade. Att ha ett vattentätt försvar och göra just de spelarna till kaptener är kanske inte så dumt. Men som sagt…gör alla andra på samma sätt måste du ändå våga vara lite annorlunda.

Fantasy Sports Speltips 3: Spela inte emot dig själv

Hoppas du på att dina forwards skall göra mål och assists så bör du undvika att välja målvakt eller försvarare från motståndarlaget. De kommer att få minuspoäng när dina anfallare gör mål.

Fast någon gång kan det trots allt löna sig att ta ut anfallare kontra försvarare från mötande lag. Framför allt har man goda förutsättningar att bli ensam i toppen de få gånger just den taktiken lyckas. Men sett över ett större perspektiv är detta något du bör undvika.

Fantasy Sports Speltips 4: Hitta målfattiga matcher

Har du anledning att tro att en match blir målfattig? Ja, då stiger försvaret i värde på båda sidor. Att välja kaptener från försvaret kan i sådana fall vara ett vinnande recept.

Fantasy Sports Speltips 5: Spela på målfarliga spelare

Välj extra målfarliga spelare som Kaptener. Det här är en riskabel taktik som framför allt lämpar sig för turneringar där man vill komma högt upp i resultatlistan. En målfarlig spelare är som regel dyr och har en jämförelsevis låg kaptensfaktor. Att välja en sådan spelare är att lägga många ägg i samma korg. De gånger spelaren infriar förväntningarna får man många poäng, men de gånger han underpresterar blir det en kostsam investering.

Fantasy Sports Speltips 6: Välj billiga spelare som kaptener

Vissa spelare kan vara billiga beroende på att de har fått flera gula kort eller inte spelat full tid på sistone. Att chansa lite och välja en sådan spelare som Kapten kan vara modellen. Presterar han bra och får spela 90 minuter så blir belöningen stor tack vare den höga Kaptensfaktorn. Det är inte ovanligt att man kan hitta prisvärda spelare med en kaptensfaktor mellan 125%-150%.

Fundera kring matcher som kan gå till förlängning

Inom Fantasy sports räknas en match som avslutad efter full tid. Förlängning räknas inte in. I stora mästerskapsmatcher blir det ofta oavgjorda målsnåla resultat. Inget av lagen vågar chansa framåt under ordinarie tid, vilket innebär att satsningar på försvarare kan betala sig bra. I just denna typ av matcher är också flermålssegrar överrepresenterade. Detta eftersom det lag som ligger under ofta satsar fullt framåt för att utjämna.

Mitt tips för denna typ av matcher är att bygga två olika lag. Ett med fokus på försvarsspelare som kaptener och ett med fokus på anfallare.


Lär dig mer om Fantasy sports betting här