Sharing is caring!

Alla letar vi väl efter fördelar och bra kampanjer när vi handlar, eller till och med spelar online. När du spelar på odds kan du dessutom hitta riktigt bra oddsbonusar på vissa spelsajter. Dessa kan komma i form av välkomstbonusar eller övriga kampanjer som spelsajten erbjuder. I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du maximerar ditt spelande på bästa sätt, samt vilka för- och nackdelar det kan finnas med att använda sig av flera bettingkonton. Vi kommer att fokusera på den svenska spelmarknaden.

Att spela på olika bettingsajter

Det kan vara lockande att bli medlem på i princip hur många bettingsajter som helst. Om du tänker att du kan vara medlem på tio sajter som har bra välkomstbonusar bör du tänka igenom en del saker först. För det första ändrades svensk spellagstiftning under 2019. Efter denna lagändring får ett spelföretag enbart erbjuda en välkomstbonus per spelare. I Sverige är det vanligt att ett stort företag äger flera populära online casinon och bettingsajter. Det här leder alltså till att du inte kan få en bonus på alla populära sajter.

Du bör därför kontrollera vem som är ägare till de bettingsajter som du vill bli medlem på. Har flera sajter samma ägare måste du jämföra och välja den sajt som erbjuder bäst oddsbonusar. Tänk också på att bonusarna kommer med omsättningskrav, som måste uppfyllas innan du kan ta ut dina vinster. Är du medlem på många sajter samtidigt kommer du behöva lägga ut mycket pengar innan du kan börja ta ut vinster. Det kan därför vara bra att fokusera på ett fåtal sajter.

Hitta de bästa oddsbonusarna

Hur hittar du då de bästa oddsbonusarna på svenska bettingsajter? Sjävklart kan du leta manuellt, men det är en stor fördel att ta hjälp av guider som esportbets.se där du enkelt kan hitta aktuella oddsbonusar. Klicka sedan upp de bonusar du tycker verkar bäst och läs igenom villkoren för bonusarna ordentligt. Du kanske då märker att en oddsbonus med ett lite lägre värde kanske passar dig bättre, då den kan ha lägre krav som passar ditt spelande och ekonomi bättre än den största oddsbonusen. Den största oddsbonusen är inte alltid den bästa.

Det du bör kontrollera extra noga i villkoren för oddsbonusar är bland annat omsättningskrav, hur lång tid du har på dig att omsätta bonusen samt om det finns övriga villkor. Ibland kan populära odds vara undantagna från omsättningen, och gillar du att spela på just dessa kan det vara bättre att leta efter en annan oddsbonus. Beräkna också på ett ungefär hur mycket pengar du måste omsätta med omsättningskraven, och tänk efter om du hinner spela så mycket under tidsgränsen som finns. På detta vis blir villkoren mer konkreta och lättförståeliga.

Ansvarsfullt spelande

Det finns fördelar med att ha konton på olika bettingsajter, eftersom du då kan ta del av olika utbud av odds samt att olika sajter ofta har olika omsättningskrav. Det är dock alltid viktigt att tänka på att spela ansvarsfullt. Att bli medlem på många bettingsidor på kort tid, att försöka hinna omsätta bonusarna och göra stora vinster kan lätt bli ett måste och sedermera ett beroende. Använd gärna de svenska bettingsajternas självtest då och då, samt se över hur din ekonomi och hur ditt sociala vardagsliv påverkas utav ditt spelande.