Fördelar med att spela på en bettingsida utan svensk licens

Fler och fler svenska spelare väljer att se sig om efter bettingsidor utan svensk licens. Detta är alltså sajter som inte har en licens som är utfärdad av Spelinspektionen. Den 1 januari 2019 infördes den svenska spellagen vilket innebar att nya restriktioner och hårdare regler blev ett faktum. Något som behöver följas av alla operatörer som har den svenska spellicensen. 

Denna licens ger operatörer tillåtelse att rikta sig mot svenska spelmarknaden. Men detta resulterade även till att en oreglerad spelmarknad skapades då det är ett flertal spelbolag som accepterar svenska spelare fastän de inte har den svenska licensen. Om du väljer betting utan svensk licens finns det en del fördelar och förutsättningar för dig som svensk spelare. Nedan listar vi vilka:

Högre och fler oddsbonusar

Något som är A och O för många spelare är förstås vilka olika bonusar som erbjuds. På svenska bettingsidor är det numera tillåtet med endast en välkomstbonus för nya spelare. Om ett spelbolag dessutom erbjuder andra spelsektioner och olika välkomstbonusar så kommer du ändå endast kunna välja en. 

På bettingsidor utan svensk licens har du inte dessa bekymmer. Då du ofta erbjuds ett flertal bonusar och inte bara en välkomstbonus på sportsbook. Ofta får du även dagliga och veckovisa bonusar som du kan nyttja när du bettar. 

Spela med Spelpaus

Har du använt Spelpaus på en svensk sajt med svensk licens? Du kan fortfarande spela med Spelpaus men då på bettingsidor som inte har den svenska licensen. Spelpaus är ett avstängningssystem som vid registrering gör att spelare blockeras från alla spelsidor i Sverige då det är krav på att operatörer med svensk licens ska ingå i Spelpaus-systemet. 

Eftersom det inte går att avbryta eller på något vis häva Spelpaus när registreringen är genomförd så kan det istället vara läge att kolla på andra spelalternativ. 

Lojalitetsprogram

Är du en spelare som kontinuerligt gör insättningar kommer det vara fördelaktigt för dig om det finns ett lojalitetsprogram. Med VIP- och lojalitetsprogram på betting sidor utan svensk licens kommer du kunna ta del av fler belöningar och erbjudanden. På svenska casinon är det inte tillåtet med VIP program längre i lika stor utsträckning. De flesta svensk licensierade spelbolagen erbjuder inte några VIP program överhuvudtaget för att inte hamna i klinch hos Spelinspektionen. 

Bör jag välja en bettingsida utan svensk licens? 

Det är lagligt och säkert att spela på betting utan svensk licens. Och som det nämndes ovan finns det ett flertal fördelar med att välja betting utanför den svenska licensen. Som svensk är det frivilligt om du vill välja svensk licensierade spelbolag eller en bettingsida med licens från till exempel Malta Gaming Authority eller Curacao.