Gör betting enklare genom att jämföra odds innan du spelar

Att spela på odds online är en väldigt populär variant av underhållning. Men du vet väl att du kan göra betting enklare genom att jämföra odds innan du lägger ett spel hos ett spelbolag? Oddsen är nämligen ett av de främsta konkurrensmedlen som de många aktörerna på den svenska spelmarknaden har. Så varför ska du som spelar ta dig tid att ställa olika vadslagningsfirmor mot varandra? Vad kan du tjäna på att jämföra oddsen mellan flera olika bolag innan du lägger spelet som du har förberett? Det reder svenska-odds.se ut i den här artikeln.

Gör betting enklare genom att jämföra odds

Konsumenterna på den svenska spelmarknaden är på många sätt bortskämda. Vi har sedan 2019 en robust lagstiftning som syftar till att skapa en trygg spelmiljö. De över 100 aktörerna som innehar en svensk spellicens måste följa de svenska lagarna vilket bland annat innebär att de inte får ägna sig åt aggressiv marknadsföring, de måste vara kopplade till spelpaus och alla spel som erbjuds från dem är kontrollerade av pålitliga myndigheter.

Det faktum att det är så många spelbolag som har valt att vara verksamma i Sverige innebär att du kan göra betting enklare genom att jämföra odds. När du söker efter det högsta möjliga oddset ökar du dina långsiktiga vinstchanser. Därför är det bra att ha flera olika aktiva spelkonton så att du kan placera ditt vad hos den aktör som erbjuder bäst återbetalning.

Om du exempelvis har konto hos tre av de licensierade aktörerna i Sverige kan du välja var du vill spela. Exempelvis väljer du betting med Mr Green om du har ett konto där och de erbjuder det bästa oddset på det spelet du har för avsikt att lägga. Skulle du ha konton hos andra aktörer som har bättre odds väljer du dem istället.

Men varför är det så viktigt att välja det högsta oddset?

Oddset representerar sannolikheter

För de flesta som spelar på odds är oddset en indikator på hur mycket pengar de kommer att få tillbaka. Spelar du på oddset 2.0 vet du att, om utfallet blir vinst, får du två gånger din insats insatt på ditt spelkonto.

Men för oddssättare är oddset en symbol för sannolikheter. Det är därför det är så viktigt att du som spelar på sport, oavsett om det rör sig om e-sport eller traditionella sporter.

Skälet är att  när du spelar på högre odds ökar sannolikheten för att kunna njuta av rolig vadslagning under längre tid. De gånger du har rätt blir utbetalningen högre än om du väljer en aktör med lägre erbjudande.

Hur jämför man odds för att göra betting enklare?

Nu när du vet varför det är så viktigt att leta upp de spelbolag som erbjuder de bästa oddsen för det spel du har spanat in är det dags att gå vidare och reda ut hur du gör för att jämföra dem. Det finns olika metoder du kan använda för att ställa olika spelbolag mot varandra. Låt oss titta närmare på två vanliga metoder som används av många som ägnar sig åt spel som en rolig hobby.

Jämför odds med en jämförelsetjänst för lättare vadslagning

Om du är van spelare vet du att man kan använda olika jämförelsetjänster online för att hitta de bästa bettingbonusarna. Det finns många företag som har specialiserat sig inom nischen och de hjälper konsumenterna på den svenska spelmarknaden att hitta den aktör som ger bäst välkomsterbjudande.

På samma sätt finns det en uppsjö av hemsidor som arbetar med att hålla koll på spelbolagens odds i realtid. Som spelare kan du använda dem för att lokalisera det bästa erbjudandet i stunden. Dessutom erbjuder dessa tjänster i vissa fall historik.

Genom att granska den kan du se hur spelmarknaden ser ut, vilket kan ses som en extra information att väga in i ett beslut huruvida du ska spela eller inte. Du kan enkelt hitta oddsjämförelse tjänster genom en sökmotor på nätet.

Jämför odds manuellt innan du spelar

Det andra alternativet du har att utnyttja om du vill jämföra de olika oddsen som spelbolagen erbjuder innan du spelar, är att öppna de olika hemsidorna och jämföra manuellt. Det går bra om du spelar på ett fåtal spelbolag, men om du är kund hos ett större antal olika vadslagningsfirmor kan det bli tidskrävande att ställa dem mot varandra manuellt.

I värsta fall tar processen så lång tid att oddset flyttar sig innan du lägger ditt spel vilket gör jämförelsen irrelevant. Därför kan det vara en riktigt bra idé att se över de olika jämförelsetjänsterna.