Odds Melodifestivalen

Odds Melodifestivalen.

Odds Melodifestivalen

Melodifestivalen odds är något som börjat att bli ganska populärt bland svenskarna. Detta är kanske inte så konstigt när halva Sveriges befolkning bänkar sig framför detta evenemang. Melodifestivalen har kommit att bli några av årets största evenemang och är ett folkkärt sådant. Betting och odds på melodifestivalen behöver inte vara så svårt. Man kan snabbt se vilket bidrag som ligger i topp och detta gör att melodifestivalen odds har en bra fördel för dem som gillar att lägga spel på Melodifestivalen.

Melodifestivalen 2020 Info

Varje år arrangeras Melodifestivalen av nuvarande Sveriges Television i samarbete med Sveriges Radio. Sedan 1958 har festivalen kommit att bli väldigt folkkär och sköter även uttaget till Eurovision Song Contest. Den som vinner Melodifestivalen får helt enkelt representera Sverige. De senaste åren har närmare hälften av Sveriges befolkning tittat på Melodifestivalen vilket gör den direktsända finalen till ett av svenskarnas absoluta favoritprogram. Det är just finalen som har kommit att bli viktigast när det gäller melodifestivalen odds. På grund av populariteten har vanligtvis de högst rankade bidragen även blivit inhemskt populära utanför festivalen. Många artister har haft Melodifestivalen som språngbräda för deras fortsatta karriär.

Strukturellt utgörs melodifestivalen av sex direktsända framträdanden. Först hålls fyra semifinaler, sedan en andra chansen och till sist finalen. Det nuvarande upplägget innebär att tittarna avgör vilka som röstas fram till final. Sedan tar jurygrupper vid och avgör vem som blir vinnare. Tidigare har det varit ett krav på att samtliga bidrag ska framföras på svenska men nuförtiden får istället bidragen framföras på valfritt språk.

Bettingsidor som tillhandahåller odds Melodifestivalen.

Spelbolag Oddsbonus Min odds Omsättningskrav Läs mer om
oddset 50% upp till 2000kr 1,60 5x bonusbeloppet 10bet Besök
oddset 100% upp till 1000kr 2 7x bonusbeloppet BetHard Besök
oddset Sätt in 100 kr få 500 kr + en halsduk 2 8x bonusbeloppet ComeOn! Besök
oddset Sätt in 300 och få 900kr 2 7x bonusbeloppet Mobilbet Besök
oddset 100% upp till 500kr 1,50 6x bonusbeloppet Casinostugan Besök
oddset 100% upp till 1000kr 1,60 3x bonusbeloppet SuperLenny Besök
oddset 100% upp till 500kr 1,50 6x bonusbeloppet Folkeautomaten Besök
oddset Spela för 250 kr få 100kr tillbaka. 3  – Betway Besök
oddset 500kr i gratisspel 1,0  – Mrgreen Besök
oddset 100% upp till 1500kr 1,80 6x bonusbeloppet Cherry Besök
oddset 100% upp till 1000kr 1,80 6x bonusbeloppet Nordicbet Besök
oddset 100% upp till 3000kr 1,60 6x bonusbeloppet Guts Besök

Melodifestivalen 2020

När Melodifestivalen arrangeras mellan 4:e februari och 11:e mars 2020 så är detta 59:e upplagan av festivalen. Precis som under övriga år arrangeras deltävlingarna på olika håll i Sverige innan den slutgiltiga finalen sammanför bidragen.

På senare tid har det blivit väldigt svårt att spekulera i vem som kan tänkas ta hem vinsten i Melodifestivalen. Anledningen till detta är att den traditionella schlagermusiken i stor mån har ersatts av mer eller mindre traditionell populärmusik.  År 2016 vann Frans med låten If I Were Sorry, 2015 vann Måns Zelmerlöw med We Are the Heroes of Our Time och 2014 vann Sanna Neilsen med Undo.

Av dessa var det endast Sanna Nielsen som kan anses vara rutinerad deltagare i melodifestivalen då hon varit aktiv sedan åtminstone 2001. Oavsett är det inte längre musikaliska rötter som avgör vem som har störst chans att vinna. Det är ännu inte helt klarlagt vilka som kommer att delta i årets festivalen. Både Les Gordons och The Fooo Conspiracy ska vara klara för att delta. Enligt rykten närvarar även Lisa Ajax, Elisa Lindström och Ida LaFontaine. Melodifestivalen odds kan komma att bli väldigt spännande detta år.

Den 4:e februari hålls den första semifinalen på Scandinavium i Göteborg. Andra semifinalen hålls den 11:e februari på Malmö Arena i Malmö. Den 18:e februari hålls den tredje semifinalen på Vida Arena i Växjö. Fjärde och sista semifinalen äger rum den 25:e februari på Skellefteå Kraft Arena i Skellefteå. Andra chansen hålls 4:e mars på Saab Arena i Linköping. Finalen hålls 11:e mars på Friends Arena i Stockholm.

Vem vinner?

Då det ännu inte är klart vilka deltagarna kommer att vara är det för tidigt att spekulera i vem som kan bli en eventuell vinnare. Tittar vi däremot historiskt så finns en brytpunkt då tävlingen blev mindre schlager inriktad. Medan vissa anser att den inträffade i slutet av 1990-talet så anser andra att den inträffade runt 2005. Oavsett exakt datum så är det uppenbart att det inte är musiktraditioner som styr tävlingen längre. Därför kan det numera vara väldigt vanskligt att försöka dra några slutsatser om årets vinnare utifrån detta kriterium, det gäller verkligen att man håller ögon och öron öppna när det gäller melodifestivalen odds.

Däremot har det visat sig att populariteten hos den som framför låten och låtens upphovsmakare är två tunga kriterier. Då många av Sveriges vanligtvis högt presterande låtskrivare, som exempelvis Thomas G:son, under senare tid har gått över till att skriva bidrag för andra länder är det oklart i vilken utsträckning vi kan dra slutsatser utifrån tidigare förmågor. På låtskrivar fronten har Linnea och Joy Deb under de senaste året visat sig vara två att räkna med.

Speltips 1, Odds Melodifestivalen

Följ med i media och se framförallt evenemangen. Du kan lätt se och höra vilken låt som sticker ut lite extra, och det är med störst sannolikhet de bidragen som oftast vinner.

Speltips 2, Odds Melodifestivalen

Lägg dina odds i slutet, då menar jag delfinalerna och finalen. Du har då bäst chans att se vilken låt som har övertaget.

Speltips 3, Odds Melodifestivalen

Finalen, läs runt och se vilka andra länder som är tippade att vinna innan du lägger ditt spel. Nuförtiden kan du med internets hjälp enkelt se vilka låtar som är favorittippade.

Odds Melodifestivalen

Melodifestivalen sänds Lördagar klockan 20.00 i SVT1, SVT Play och på svt.se/melodifestivalen

•  Deltävling 1, Göteborg Odds Melodifestivalen

•  Deltävling 2, Malmö

•  Deltävling 3, Växjö

•  Deltävling 4, Skellefteå

•  Andra chansen, Linköping

•  Finalen, Stockholm