Sharing is caring!

Spela på norska spelobjekt

Norge kommer alltid vara lillebror till Sverige men det finns faktiskt en del sporter där norrmännen dominerar. I handboll är Norge hästlängder före på både dam och herrsidan och på skidfronten är det allt som oftast norsk dominans även om svenskarna sticker upp och vinner ibland. I denna artikel har vi valt att fokusera på de norska ligor som är trevliga att betta på. 

Norsk elitserie (fotboll)

Norges högstadivision i fotboll för herrar heter Eliteserien. Mellan 1990-2016 var namnet Tippeligaen efter att Norsk Tipping (Norges motsvarighet till Svenska Spel innan svensk licens infördes) gått in som huvudsponsor. Dock har Eliteserien alltid varit namnet i folkmun och sedan 2017 är det också det officiella namnet igen. 

Rosenborg från Trondheim är den stora dominanten med sina 26 guld. Det är 19 fler än tvåan Viking. I Eliteserien är det populärt att betta på 1X2, antal mål, resultat, målskytt och antal hörnor. Inför säsongen är vinnarspel vanligt där du kan spela på vem som vinner ligan, vem som tar hem skytteligan eller vilka lag som åker ur. Läs mer på bettingselskaper.com.

Rema 1000-ligaen (handboll)

Både herrarnas och damernas handbollsliga heter Rema 1000-ligaen. För dig som aldrig varit i Norge kanske det är svårt att veta vad Rema 1000 egentligen är. Det är en butikskedja för livsmedel och givetvis heter högstaligan detta på grund av att matbutiken sponsrar ligan. Norsk handboll mår mycket bra och framförallt damerna har vunnit flertalet medaljer eller vad sägs om 2 OS-guld, 3 VM-guld och 7 EM-guld de senaste 22 åren?

I den nationella ligan är det mycket populärt att betta på de olika matcherna. Även svenskarna börjar få upp ögonen mer för norsk handboll eftersom den håller en hög nivå ur ett internationellt perspektiv. En av de vanligaste marknaderna för norsk handboll är att betta på vinnare av matchen. Eftersom det är väldigt ovanligt med oavgjort väljer många att spela money line där ett eventuellt oavgjort resultat inte räknas.   

Get-ligaen (ishockey)

Norge kommer aldrig bli lika bra på ishockey i Sverige vilket känns skönt. Men det innebär inte att de inte har spelare i NHL och norsk hockey har faktiskt närmat sig lite. Mats Zuccarello får anses vara den största stjärnan just nu men frågan är om inte Espen Knutsen är ännu större ur ett historiskt perspektiv. Inte för han nödvändigtvis var bättre utan mer för att han var en pionjär och visade vägen att norska spelare också kan nå världens bästa hockeyliga. 

Den högsta ligan i Norge heter Get-ligaen men håller i ärlighetens namn inte någon vidare nivå. Ändå finns det intressanta marknader för den som vill spela på norsk hockey där vi hittar lag som Stavanger Oilers och Vålerenga. Det är också de två bästa lagen historiskt settt där Vålerenga har vunnit 26 guld men det senaste kom 2009. Stavanger Oilers vann sex raka guld mellan 2012 – 2017 och vann dessutom 2010. I Get-ligaen är det mycket populärt att betta money line eftersom det inte kan bli oavgjort i en ligamatch i hockey. Antal mål, resultat, poängspelare och utvisningsminuter är andra populära marknader.

Längdskidor och Alpint

Norge är riktigt vassa på alpint och längdskidor. Den största stjärnan är Therese Johaug som en gång under sin karriär blivit avstängd för dopning. Hon är på en helt egen nivå men det finns många andra duktiga åkare. De mest populära tävlingarna att betta på längdskidkor är; tour de ski, världscupen, VM och framförallt OS. Det är OS som betyder mest och det är här spelarna mer än gärna lägger sina insatser. Du kan betta på hur många medaljer Norge tar, placering på de olika skidåkarna och mycket mer. Alternativen är många när du spelar på norsk skidsport.