Speltips Semifinal EFL Cup! Onsdag 23/1

Mer speltips.

Den här veckan spelas det EFL-cup semifinal mellan Burton och Manchester City. Vi har en match i Ligue 1 att avhandla mellan Nimes och Angers och en toppmatch i spanska Copa del rey mellan Sevilla och Barcelona. Det är alltså första omgången av kvartsfinalen som ska spelas av Copa del rey. Det blir även 1 match i skotska ligan mellan Celtic och St. Mirren. Vi börjar med EFL-cup matchen mellan Burton och Manchester City. 

Speltips Semifinal EFL Cup! 23/1, 20:45, Burton mot Manchester City

City har återhämtat sig rejält efter förlustmatcherna i december och vinner nu match efter match igen och ordningen är återställd. De har haft lite tur med lottningen både i FA-cupen och EFL-cupen. I FA-cupen vann de mot Rotherham med 7-0 och spelade EFL-cup matchen på Etihad bara 3 dagar senare mot Burton som de vann med 9-0. Frågan är egentligen bara hur många mål det kommer att bli för City. Det ska till ett under om Burton ska ha den minsta chans att vinna här. Enda fördelen är att Burton har hemmaplan, men det kommer att hjälpa föga. City har 5 raka vinster på sina senaste 5 matcher. Burton har 1 vinst, 2 oavgjorda och 2 förluster.

Mitt speltips: Det blir 0-5 till Manchester City. Gabriel Jesus gör hat-trick, alla målen i straffområdet. David Silva gör mål på ett långskott och Bernardo Silva gör ett mål även han på ett långskott utanför straffområdet.

Streama fotboll

Nimes mot Angers onsdag 23/1

12:e placerade Nimes tar emot 15:e placerade Angers, så ett mittenmöte ska alltså avgöras på Stade des Costieres i södra Frankrike. Nimes har inte så värst imponerande resultat i sina senaste 5 matcher där de endast har vunnit 1 match och förlorat 4, så de är inne i en svacka för tillfället. Om de ska vinna mot Angers så måste Denis Bouanga stiga fram och visa vägen. Angers har gått bättre under sina senaste 5 matcher. De har vunnit 1, 2 oavgjorda och 2 förluster, även om de inte är inne i någon imponerande form, så har de ett oavgjort resultat hemma mot Marseille. Jag tippar oavgjort resultat här.

Jag tippar att det blir 1-1. Denis Bouanga gör första målet i matchen inne i straffområdet. Stephane Bahoken utjämnar till slutresultatet 1-1 och målet görs i straffområdet.

Onsdag 23/1, 21:30, Sevilla mot Barcelona

Första mötet av 2 ska spelas först i Sevilla. Sevilla som har bevisat att de är ett grymt bra cup lag med 3 raka guld i Europa League (2014, 2015 och 2016). De vann senast Copa del rey 2010. De ligger på 4:e plats i ligan bakom de 2 huvudstadsklubbarna från Madrid, Real och Athletico och förstaplacerade Barcelona som står som motståndare i mötet. Det katalonska storlaget Barcelona med en Messi som fortsätter göra mål på allt han tar för sig och som nu är uppe på 18 mål och 10 assist i ligan. Det är inte bara Messi som går bra. Det är hela laget Barcelona som har 4 vinster och 1 förlust på sina senaste 5 matcher. Sevilla är inne i en dålig period med 1 vinst, 1 oavgjord och 3 raka förluster på sina senaste 5 matcher.

Mitt speltips: Barcelona vinst. Barcelona vinner med 0-2. Messi och Suarez gör ett varsitt mål. Båda målen görs inne i straffområdet.

Speltips Semifinal EFL Cup, Celtic möter St.Mirren – 23/1, 20:45.

Celtic är i topp i Skotska Premiership tätt följt av Glasgow rivalen Rangers som tränas av Steven Gerrard. Lagen har lika många poäng (42), men Celtic har 1 mindre match spelad och kan därför gå upp i ledning om de vinner mötet mot St.Mirren. St.Mirren befinner sig på 11:e plats av 12, så näst sist i ligan. Vi svenskar är bekanta med Celtic sedan Henke Larsson dominerade skotska ligan och ligan var väldigt uppmärksammad i Sverige tack vare Henke såklart och att han vann guldskon 2001. Idag hittar vi en annan svensk i laget, Mikael Lustig som har varit i klubben sedan säsongen 2011/2012. I Celtics senaste 5 matcher har det blivit 4 vinster och 1 förlust mot ärkerivalen Rangers. St.Mirren har 2 vinster och 3 förluster på sina senaste 5 matcher. Värt att nämna är att senast lagen möttes i höstas blev det oavgjort resultat och matchen slutade 0-0.

Vårt Speltips Semifinal EFL Cup! Onsdag 23/1: vinst till Celtic. Det slutar 4-0 till Celtic. James Forrest gör 2 mål som båda är på långskott utanför straffområdet. Odsonne Edouard gör även han 2 mål, men inne i straffområdet. 

Rygga ditt spel!

[show_casinos]