Speltips Premier League omgång 13

Omgång 12 slutade dramatiskt i derbyt mellan Liverpool och Manchester City. 3-1 blev slutresultatet till Liverpool som nu alltså har utökat försprånget till hela 9 poäng och nu känns det ointagligt. Förra årets säsong befann sig i ett liknande läge, men då var det runt jul. City gjorde då en otrolig upphämtning och vann ligan med ett poäng. Det ser inte ut som att de kommer att stå för en liknande prestation i år då förlusten av Laporte har en alldeles för stor betydelse. Han är för viktig för laget helt enkelt och ingen vet riktigt när han kommer tillbaka igen. 

Om Van Dijk skulle åka på en tung skada skulle det såklart drabba Liverpool hårt och det skulle väl isåfall vara den enda chansen för City att gå om. Denna vecka möter City Chelsea hemma. En otroligt spännande match. Vi har även ett Londonderby som ska spelas, West Ham tar emot Tottenham. Den sista matchen vi har med som speltips är den mellan Arsenal – Southampton. Vi börjar med Londonderbyt. 

West Ham-Tottenham, lördag 23/11/2019, kl:13:30

Ett derby mellan två klubbar som båda två går och väntar på det där lyftet för att säsongen ska komma igång på allvar. West Hams manager Manuel Pellegrini känns inte säker på sin post som lagets tränare. West Ham har nu gått 7 raka matcher utan att vinna en match och ligger därmed på plats 16 i tabellen.

Pellegrini överlevde alltså landslagsuppehållet och fortsätter att styra laget även i matchen mot Spurs. Det är inte lugnt i Tottenham heller som bara har ett poäng mer än sina motståndare på lördag och ligger på fjortonde plats. 

Med två tränare som ställs mot varandra där båda redan har nog med problem börjar vi även krypa allt närmare vintersäsongen. Vi har ett derby framför oss som kan vara väldigt avgörande för båda klubbarna under den hårda kalla vintern. Ingen av de två tränarna har därför råd att förlora den viktiga matchen.

Därför kan det komma att bli ett derby där båda lagen spelar en defensiv fotboll. Spurs är ett bättre lag på pappret, men det har inte räckt till tidigare under säsongen. Därför kan resultatet gå åt vilket håll som helst beroende på vilket lag som är beredda att satsa mest.

West Ham kommer att få klara sig utan sin playmaker Manuel Lanzini som är borta p.ga skada, även lagkaptenen Mark Noble har varit skadad, men förväntas vara tillbaka mot Spurs. Det största avbräcket är skadan på målvakten lucasz Fabianski som förväntas vara spelklar igen i december. För Tottenhams del är fortfarande Hugo Lloris skadad och förväntas vara tillbaka runt nyår igen.

Hur slutar matchen speltips: West Ham – Tottenham

Med tanke på att båda lagen har haft såna enorma problem att få ordning på formen känns det mest troligt att derbyt slutar oavgjort. Det har känts som att lyftet ska komma, men det kommer aldrig. Därför blir det oavgjort. Vi tippar att matchen slutar 1-1. Legolas.bet har bästa oddset på 8.00. Vill du istället tippa kryss för oavgjort är bästa oddset 4.04 hos 10bet.Spelsidor

[show_casinos]