Sporterna svenskar gillar att betta på

Den som gillar nätbetting har det lätt för sig. Numera finns det många bra expertsajter som ger bettingtips, och som listar svenska spelsajter och visar dig var du kan betta på nätet. Nätbetting är dessutom bättre än någonsin tidigare. 

Med så många bra spelsajter att välja på finns det knappast någon brist på odds eller spelmarknader. De flesta spelsajter erbjuder spelmarknader i minst 30 kategorier, och det är heller inte ovanligt med specialmarknader som sträcker sig utanför sportens värld. Du kan till exempel betta på tv-shower, populära event, väder och politik.

Det skadar såklart inte med många valmöjligheter men till syven och sist handlar nätbetting i första hand om sport. Och med det sagt finns det några sporter som ligger svenska spelare särskilt varmt om hjärtat. Här är de sporter som svenskar bettar på mest.

Fotboll – såklart!

Först och främst har vi, såklart, fotboll. Det här råkar vara världens populäraste sport och fotboll är lika omtyckt i Sverige som i resten av världen. 

Sportens popularitet blir väldigt uppenbar när vi kikar på spelbolagens hemsidor. Snabbvalen i betting-sektionen är nästan alltid fotbollsmarknader, och ingen sport har ett lika heltäckande marknasutbud som fotboll. 

Du kan betta på fotbollsligor från världens alla hörn och kanter – från stora proffsligor som Premier League, La Liga och Serie A, till små nationella ligor i olika länder. Det finns dessutom ett oerhört stort marknadsutbud inom varje kategori och liga, vilket ger spelare många olika valmöjligheter. 

För svenska spelare kommer såklart Allsvenskan och Elitserien också in i bilden, men när det handlar om betting är det främst de stora europeiska ligorna som lockar spelare. Många följer sina favoritlag och helgerna är alltid fullspäckade med matcher. Och genom att lägga några onlinespel kan du snabbt göra matchen ännu mer spännande. I synnerhet om du livebettar.

Svenskar kan hockey

Om vi ser till medlemsantalet i olika idrottsgrenar och sporter runt om i landet ligger hockey på sjätte plats. Med bara 178 000 medlemmar ligger sporten långt efter andra populära sporter som golf, innebandy, gymnastik och simning. 

Men när det kommer till nätbetting är hockey en stark kandidat. Det snabba spelet, lagandan och svenskarnas framgång i stora amerikanska ligor gör den här sporten väldigt intressant för svenskar. I den här kategorin är SHL och NHL särskilt populära spelkategorier.

E-sport på framfart

Det kanske inte är ett de populäraste sporterna att betta när vi skriver det här, men det är bara en tidsfråga innan fler svenskar börjar betta på e-sport. 

På senare år har e-sport blivit ett vedertaget inslag hos spelbolagen. I början samlade många spelsajter alla tävlingar och turneringar under en kategori, men nu har sporten blivit så stor att många speloperatörer gjort olika grenar till egna kategorier. Det finns till och med spelsajter som uteslutande erbjuder spel på e-sport.

Sverige har länge haft ett stort inflytande inom e-sporten. Dreamhack, världens största digitala festival, började i en källare i Malung och drar numera hundratusentals besökare till sina årliga event. 

Sverige har också många professionella spelare och en stor fanskara som följer e-sport regelbundet. Det är därför inte särskilt konstigt att e-sport blivit en het kategori hos spelbolagen också.

MMA har blivit väldigt populärt

Det här ytterligare en sport på framfart. MMA har vuxit succesivt i mer än 25 år, men sporten fick ett kraftigt uppsving när den karismatiske sportstjärnan Conor McGregor blev signad av UFC 2013. McGregors framgångar drog nya ögon till sporten och de senaste fem åren har MMA, och kanske framförallt UFC, fått stort mainstream-följe.

Det råder inga tvivel om att MMA gått om boxning vad gäller popularitet. Det här är vår tids största kampsport och precis som i hockeyn har Sverige haft stora framgångar inom MMA. Det finns flera svenska fajters i UFC och den mest framstående av dem alla är såklart Alexander Gustafsson. ”The Mauler” har kommit ruggigt nära lätt-tungvikts-titeln vid två tillfällen och var länge rankad som världens nästbästa fajter i sin viktklass. 

Numera finns det flera MMA-gym runt om i Sverige och det ökade allmänintresset har såklart gjort att fler bettar på sporten. Precis som med e-sport har spelbolagen hakat på trenden och mött efterfrågan i takt med att MMA börjat ta upp större plats i sportsammanhang. Därför kan du numera betta på flera olika MMA-ligor hos många av spelbolagen. 

För bara ett par år sedan var utbudet väldigt begränsat, men numera finns det många intressanta spelmarknader inom MMA. Du kan inte bara längre spela på matchvinnare, utan satsa på vilken rond en fajter vinner, om det blir vinst via KO eller submission och hur många ronder matchen går.