StarCraft 2

StarCraft 2

starcraft 2 esports

StarCraft 2, Hur spelas det?

I sin korthet när det kommer till e-sport betting och tävlingar på StarCraft 2. Två spelare ska spela mot varandra. I början väljer varje spelare en ras. Det finns tre olika raser, Terran, Zerg och Protoss. Spelet går ut på att varje spelare ska bygga baser och samla in mineraler (pengar) som sendan kan användas till att uppgradera dina gubbar och din infrastruktur. Ungefär som att man låser upp möjligheten att steka kött om du köper en stekpanna.
Dina pengar används senare för att uppgradera dina soldater så att du kan besegra motståndaren. Genom att besegra motståndaren vinner du. (i sin korthet)

Varje ras har olika styrkor och svagheter, just därför är det viktigt när man spelar att man har koll på exact villka enheter som gör vad. Det är detta som gör Starcraft 2 till ett mycket svårt spel när man spelar mot eliten.

Historik

Starcraft bildades av Blizzard Entertainment, Blizzard ligger även bakom succé spelen som World of warcraft, Heartstone och Warcraft. Första Starcraft spelet kom  Mars 1998 och blev genas en hit!
November 30, 1998 kom den andra expansionen, Brood war till Starcraft det är vid den här eran vi började se turneringar och esport. Juli 27, 2010 var det dags för StarCraft II.  Mars 12, 2013 kom expansionen StarCraft II: Hear of the Swarm och i November 2015  fick vi se StarCraft II: Legacy of the Void.


Raserna i Starcraft

starcraft-esports-svenska-odds

Terran – människorna det är oss helt enkelt,
förlitar sig på teknik.

Protoss – Typ högteknologiska Aliens

Zerg – Organiska insekter

 


Betting och odds på Starcraft 2

Betting på Starcraft 2 har med åren blivit stort! Genom att esports turneringarna har så stora prispottar så blir det fler och fler som följer Starcraft. I och med detta så har man även börjar köra betting på Starcraft.

Pos Casino eSport bonus Info Spela på
#1. Starcraft betting 100% upp till 1,000kr på esports
  • Bra bonusar
  • Esport betting
  • Bra utbud på esport
Starcraft
#2. ”League 100kr gratis på esport via mobil Starcraft
#3. Starcraft betting 100% upp till 500kr i esport bonus Starcraft

StarCraft betting tips. 

Det bästa speltipsen när det gäller Starcraft 2 är genom att få så mycket kunskap om spelet som bara möjligt. De bästa sätten att lära sig mer om Starcraft 2 inkluderar:

  • Speltips -Spela StarCraft 2 själv, så du vet hur kartorna fungerar, taktiker lag.
  • Speltips -Att titta på professionella StarCraft 2 matcher. Bästa sättet är Twitch och Youtube.
  • Speltips – att titta på turneringar. Du kan enkelt göra på på YouTube.
  • Speltips – Bli bekant med Lagen/spelaren.
  • Följ Dreamhack!

När du vet hur kartorna fungerar, vilka lag du bör betta på. Då är det bara att köra igång.
Jag har gjort en lista lite längre ner på de bästa spelarna just nu! Dessa ska det inte vara några större problem med att betta på!

Turneringar och prispengar.

WCS-ligan är Starcraft 2 officiella liga som spelas 3 gånger per år.“WCS Circuit” är andra ligor som spelar flera gånger per år. I alla events så vinner man förutom pengar även WCS-poäng. Vid slutet av året kommer de 16 spelare med flest WCS-poäng att kvala till Blizzcon där finalen för WCS hålls. När man pratar Starcraft 2 så kan man inte undvika att nämna Sydkorea. Det är faktiskt så att Sydkorea är giganterna när det kommer till esport på Starcraft 2. Sydkorea har sin egen WCS som består av två olika turneringar, GSL och Starleague.

Se kommande tuneringer här.

Prispengar på Starcraft 2. Det finns verkligen stora pengar att tjäna genom att spela Starcraft 2. 2016 WCS Circuit: Winter Circuit Championship betalar vinnaren 150,000 dollar!

Top 8 Starcraft 2 spelare.

Land/Ras Speare Lag poäng
1.
Terran
South Korea
Team EnVyUs 5570
2.
Protoss
Germany
ShoWTimE
Millenium 4935
3.
Protoss
United States
Neeb
Ting 4625
4.
Zerg
Poland
Nerchio
EURONICS Gaming 4625
5.
Zerg
Norway
Snute
Team Liquid 4405
6.
Zerg
South Korea
Hydra
ROOT Gaming 3435
7.
Zerg
South Korea
TRUE
PSISTORM Gaming 3225
8.
Zerg
Poland
Elazer
True eSport 2610

 

 Starcraft live betting och live stream

Youtube och Twitch visar starcraft live på stora event. Även SVTplay visar de störste eventsen.
Passa på att se på så många live event du kan för att kunna bli en bättre spelare på esport samt att hitta tips och vem du ska betta på.