Sharing is caring!

Sverige mot Lettland - www.svenska-odds.se

Sverige mot Lettland

Tre Kronors fjärde match i årets vm-turnering är här och det står nu klart att alla de deltagande nationerna har vaknat upp. Sveriges insats så här långt får nog betygsättas som milt sagt osäker och knackig.

Med ett starkt spel i European Hockey Tour veckorna före vm-starten och en övertygande trupp fylld av spelare från de stora ligorna var vinstlukten redan i luften innan premiärmatchen. Även om hoppet kanske börjar krympa så är denna turnering långt ifrån över ännu, men det finns många tydliga problem som Tre Kronor måste arbeta med.

Sverige har nu betat av de stora elefanterna i gruppen och kvar finns en hel hög med matcher som kommer att erbjuda det målspel som vi så desperat behöver. Nästa man till rakning är Lettland. (Sverige mot Lettland)

I gruppstatistiken så ser Lettland starka ut, jämfört med Sverige, men även om de kommer in i matchen med tre raka vinster i ryggen så har Lettlands motståndare hittills inte varit något av de tyngre lagen, utan i form av Italien, Slovakien och Danmark.

Om man bortser ifrån huruvida starkt eller svagt motstånd som tidigare erbjudits mot Lettland så måste Tre Kronor vara beredda på att möta ett vinstsuget lag med spelhumöret i topp. Nu är det inte dags att lugna ner sig och slappna av inför en lätt match, tvärtom, nu ska Sverige verkligen satsa på en poängtung match.

Inför denna match får man därför plocka med en rad av olika faktorer i beräkningen av resultatet. Tre Kronor har stundvis ett riktigt vasst offensivt spel som får både stora lag som USA och Ryssland att se långsamma ut. Andra gånger knorrar det sig rejält, mest tydligt är det i den egna zonen där man nästan blir stillastående och ibland har stora svårigheter med att ens ta sig ut i den neutrala zonen.

Vi räknar ändå med att vår trupp har fått vila efter måndagens match och tagit till sig av coachernas instruktioner. Mest troligt är att detta blir en fysisk och målspäckad match

Över 5,5 mål är vårt speltips.

Matchen börjar 20:15 idag 2017-05-11

Oddsen på Sverige mot Lettland

Folkeautomaten – Sverige – 1.17 – X – 8.75 – Lettland – 13.25

LeoVegas – Sverige – 1.18 – X – 8.25 – Lettland – 12.00

Mobilebet – Sverige – 1.17 – X – 8.75 – Lettland – 13.25

10Bet – Sverige – 1.17 – X – 8.75 – Lettland – 13.25