Sverige mot Ryssland

Sverige mot Ryssland – Det är äntligen dags för premiär i hockey-VM. 

Vårat egna Tre Kronor möter i första matchen Ryssland, som alltid ställer upp med en ganska svårläst trupp, men vi får nog räkna med att den ryska björnen har förberett sig för ett tungt motstånd.

Hockey-VM står alltså äntligen för dörren och Sverige har i år fått äran att öppna första matchen i årets turnering. I gruppspelet har Tre Kronor parats ihop med många starka lag och det kommer att bli en intressant början på årets VM.

Sveriges första möte blir mot Ryssland, som förlorade senast lagen möttes bara för ett fåtal veckor sedan i Euro Hockey Tour. Efter en hård kamp tog Sverige hem matchen som slutade 4-3 efter stor dramatik.
Men den segerlyckan varade inte länge. Sverige gick ifrån en härlig vinst till två raka förluster i matcherna där efter. Tre Kronor verkade aldrig kunna få ihop spelet i laget och gjorde stundtals många slarvfel. Totalt 14 insläppta mål på tre matcher är verkligen inget man vill bära med sig in i VM. Trots att många ställt sig frågande till hur laguppställningen ska fungera i praktiken är nu samtliga spelare på plats och vi ser en ganska stjärnspäckad svensk VM-trupp.

Frågetecken finns det även gällande Rysslands spel. Deras trupp förlorade visserligen mot Sverige, men de tog hem en 4-3 seger mot Tjeckien. Som tidigare besegrat Sverige med hela 8-4.

Även om resultaten från Euro Hockey Tour ger ett krångligt och svårtolkat första intryck. Kan man ändå se vissa röda trådar i röran.

Detta året har den Ryska truppen fått hem många viktiga spelare från KHL som är väldigt målsäkra. Detta kombinerat med de uppenbara problem Sverige har haft med att få truppen att samspela ordentligt bör ge Ryssland ett spelläge som passar dem väl. Sverige mot Ryssland kommer bli en rysare!

När – 16:15 – 5 may. Se matchen gratis härLäs mer om spelchemat under VM
Mitt speltip: Det öppnar för ett ryskt målspel. Ryssland över 2,5 mål


Oddsen på Sverige mot Ryssland

Casinostugan – Sverige 2.45 – Ryssland 2.40 – Oavgjort  2.40

BetHard – Sverige 2.40 – Ryssland -2.40 – Oavgjort – 4.30

10Bet – Sverige 2.45 – Ryssland 2.45 – Oavgjort 4.40