Sverige mot Schweiz VM-kvartsfinalen

VM-kvartsfinalen – Sverige mot Schweiz

Att få se USA knäppa ryssen på näsan kan säkert få många att dra på smilbanden i olika sammanhang. I årets VM-turnering innebar det dock en direkt resekonsekvens för Tre Kronor, som nu har fått packa ihop sina skydd och åka ner till Paris för ett fortsatt hockey-VM.

Detta borde inte innebära allt för stora omställningar för vårt landslag, speciellt med tanke på att inte mindre än 19 stycken i truppen spelar i NHL till vardags och har därför redan rest en lång väg för att delta i gruppspelet.
Detta faktum ger oss trygghet. inte bara vad det gäller reseomställningen, utan även inför den stundande VM-kvartsfinalen mot Schweiz. Vi har redan fått se hur Lundqvist växt i målet och hur den resterande skaran har börjat spela ihop sig. I detta stadiet av turneringen bör i stort sett alla de tidigare utstickande slarvfelen ha slipats ner och polerats bort.

Sverige har nu visat upp ett genomgående mönster där man spelar lite segt i början och kommer igen i de senare perioderna. Detta kommer knappast att hålla mot ett lag som Schweiz, ännu mindre vid ett eventuellt möte med Finland eller USA. Inför detta räknar vi med att Tre Kronor har laddat upp hårt på den defensiva sidan, något som de brukar lösa finfint.

I gruppspelen har många kunnat se ett säreget mönster även i det Schweiziska spelet. Likt Sverige har deras resa till kvartsfinalerna varit något av en berg-och-dal-bana, där en till synes enkel match mot Frankrike visade sig svårare än anat, medans det Kanadensiska motståndet visade sig vara långt ifrån överväldigande. En del i deras uppvisning som kan vara värt att notera är såklart deras effektiva spel bakåt för att skydda den egna zonen.

I snitt har de bara släppt in två mål per match, vilket med tanke på det tunga motståndet känns väldigt lovande.
Med alla faktorer inräknade så ser det inte ut att bli någon enkel match som väntar Tre Kronor. Vi lär inte heller få se några höga siffror på poängtavlan med tanke på de båda lagens starka defensiva spel.

Mitt speltips på Sverige mot Schweiz: Under 5 mål, ordinarie tid 


Spelbolag Oddsbonus Min odds Omsättningskrav Läs mer om
oddset 50% upp till 2000kr 1,60 5x bonusbeloppet 10bet Besök
oddset 100% upp till 1000kr 2 7x bonusbeloppet BetHard Besök
oddset Sätt in 300 och få 900kr 2 7x bonusbeloppet Mobilbet Besök
oddset 100% upp till 500kr 1,50 6x bonusbeloppet Casinostugan Besök
oddset 100% upp till 1000kr 1,60 3x bonusbeloppet SuperLenny Besök
oddset 100% upp till 500kr 1,50 6x bonusbeloppet Folkeautomaten Besök
oddset Spela för 250 kr få 100kr tillbaka. 3  – Betway Besök
oddset 500kr i gratisspel 1,0  – Mrgreen Besök
oddset 100% upp till 1500kr 1,80 6x bonusbeloppet Cherry Besök
oddset 100% upp till 1000kr 1,80 6x bonusbeloppet Nordicbet Besök
oddset 100% upp till 3000kr 1,60 6x bonusbeloppet Guts Besök