Sharing is caring!

sverige mot slovakien

Sverige mot Slovakien – Det blir vinst för tre kronor igen?

Det kan bli en lång lunchrast för många denna tisdag när Tre Kronors sista match i gruppspelet är schemalagd att starta kvart över tolv. Denna match är inget dragplåster riktigt då motståndet som bjuds är Slovakien som i skrivande stund ligger näst sist i tabellen.
Men även om detta kan ses som en enkel match och endast en transportsträcka innan kvartsfinalerna så spelar den en viktig roll för Sveriges fortsatta roll i turneringen.

Lagom tills det att Tre Kronor har kämpat sig genom det tunga gruppspelet, med stundvis lysande och i andra stunder riktigt klumpigt spel, fylls laget nu på med friska krafter från NHL. Både Oscar Lindberg och Nicklas Bäckström är utlysta att infinna sig med tid nog för att hinna dra på sig den gulblå tröjan och snöra åt bladen innan pucksläpp.

Vi såg i matchen mot Italien hur ett av de senaste tillskotten Henrik Lundqvist fick spela sig varm i kläderna mot skarpladdat motstånd, eftersom schemat inte tillät någon träning innan det var dags för spel. Förhoppningarna är att det inte ska vara lika stressat för de två nyanlända svenskarna när de möter Slovakien.
Tre Kronor lyckades äntligen att slå hål på power-play nollan som hängt över dem under hela turneringen och med stjärnskottet Bäckström med i manegen bör denna förbannelse vara hävd permanent.

Nu har Sverige alltså äntligen toppat upp laget och här kan det bli en tyngre match än vad Slovakien kanske räknat med när spelschemat först slogs fast. Man ska akta sig för att underskatta en motståndare, men om vi ser över facit så blev det för Slovakiens del en knapp vinst mot Italien i första matchen och efter det endast en rad med bittra förluster.
Sanningen är nog att Tre Kronor har åter igen ett nytt lag och därför är det nog dumt att hoppas på ett slutresultat i samma stil som USA och Ryssland tog hem mot Slovakien, men en vinst ställer vi ändå in oss på.

Efter en drabbning mot Danmark som var fylld med pinsamheter så antar vi att Popovic och Grönborg har gett grabbarna en anledning att vilja visa framfötterna och visa att, oavsett vem vi möter i kvartsfinalen, så är vi inte borträknade ännu!

Vårt speltips är Sverige som vinnare.

Oddsen – Sverige mot Slovakien

Casinostugan – Sverige vinst – 1.11 – oavgjort- 11.00 – Slovakien vinst – 16.75

10bet – Sverige vinst 1.11 – oavgjort 11.00 – Slovakien vinst – 16.75

MrGreen  – Sverige vinst – 1.12 – oavgjort – 10.00 – Slovakien vinst – 17.00