Sharing is caring!

Sverige mot Tyskland

Sverige mot Tyskland – Ett rejält pepp-talk behövs!

Det blev en tråkig start för Tre Kronor under invigningsmatchen mot Ryssland. Efter en bra prestation i första perioden sjönk hastigheten och laget blev stillastående vid flera tillfällen. En förlust i övertid är tråkigt att ha i protokollet så här tidigt i turneringen.

Nästa match ser inte den heller ut att bli någon enkel historia. Tre Kronor är nu under press att öka hastigheten direkt mot ett tufft Tyskland. Deras trupp har redan visat upp ett bra samspel och flertalet talangfulla nyckelspelare, bland andra första målvakten Thomas Greiss, som kan ses som en viktig nyckelperson i laget inför denna turnering. Han visade upp ett fantastisk spel i matchen mot USA, som tyskarna till slut vann med 2-1.

Den sista perioden spelades så gott som enbart i den tyska zonen, men Thomas Greiss i målet var som en mur och stod pall för det enorma amerikanska trycket. Det märks tydligt var turneringen tar plats under matchen då den tyska hemmapubliken många gånger överröstar allt annat i arenan och för fram sitt lag med jubel.

Det blir mest troligt ett målspel.

I vårt speltips gällande matchen mot Ryssland pratade vi varnande om den svenska vm-truppens form och förmåga att spela tillsammans som ett lag. Det är tveklöst flertalet av spelarna i laget som håller en väldigt hög kvalité, men de har ännu inte hunnit koordinera sig för att kunna spela tillsammans på den vanliga höga nivån som de brukar.
Det var förvisso en väldigt smal förlust mot Ryssland, men det ojämna spelet imponerade inte mycket. Ett tungt Tyskland som har spelat väldigt jämnt som hemma nation med publiken i ryggen kräver ett stort krafttag jämfört med Tre Kronors prestation mot Ryssland.

I övrigt är Sverige och Tyskland väldigt lika i utformningen av lagen. Bägge har tydliga framstående problem med sitt offensiva spel och håller bättre ihop på defensiven, vilket kan innebära att matchens mål kommer ligga i de lägre siffrorna.

Speltips – Under 5,5 mål spelas

Du ser det live och gratis här 20:15

Oddsen Sverige mot Tyskland

Folkeautomaten – Sverige – 1.31 – X – 6.60 – Tyskland – 7.75

Mobilebet – Sverige – 1.31 – X – 6.50 – Tyskland – 7.75

10Bet – Sverige – 1.31 – X – 6.50 – Tyskland – 7.75