Sharing is caring!

Sverige mot USA

Sverige mot USA

Ikväll kommer Sverige mot USA i en match som nog alla ser fram emot. Här har vi två lag av hög kvalité som båda har haft en gungig start in i turneringen. Vilken av de båda hockey-nationerna har nu hunnit att bli varma nog på isen för att kunna ta hem en vinst?

Så här långt in i turneringen ser det ganska likt ut för båda trupperna, som först visade upp ett något avvaktande spel med kämpiga förluster i premiärmatcherna. Precis som i Tre kronors storvinst mot Tyskland har även USA visat upp ett mer koordinerat spel i sin andra match där de sköt undan allt tvivel gällande deras chanser i detta VM.

Det var nog många som rynkade på pannan och undrade över förlusten mot Tyskland med 2-1, men revanschen kom med besked i matchen mot Danmark som slutade 7-2 till USA.
Det är förvisso välkänt att det danska laget inte riktigt kan mätas mot Tysklands vm-trupp, men vinsten har ändå en stor betydelse då de amerikanska spelarna nu fick igång samarbetet och fila ner alla slarvfel.

USA´s spelartrupp är över lag en ny och väldigt ung skara, där många av spelarna ser sitt första VM detta året. Erfarenheten säger oss att ett sådant lag oftast står och faller på med deras laganda. Nu kommer de in på isen med en målfylld vinst i ryggen, så vi kan räkna med att de kommer kämpas in i det sista sålänge inget punkterar detta.

Även Tre Kronor har blivit varma i kläderna nu, lagom inför den tredje matchen.
Det blev en snopen förlust efter en tung och fysisk match mot Ryssland, som höll ända in i förlängning. Men detta nederlag glömdes så fort matchen var över och det syntes i med besked under drabbningen mot Tyskland.

Vi har tidigare berömt Tre Kronor för deras defensiva spel, men vi kan nu konstatera att även på den offensiva sidan har man hittat rytmen. Detsamma kan dock sägas om USA, men här är frågan då om det räcker för att klå ett Sverige som definitivt kommer att bjuda på ett skickligare och tyngre motstånd än vad Tyskland tidigare gav amerikanerna?

Vilket av de båda lagen har hunnit att lära känna sina medspelare bäst? Vilka har nu det bättre samspelet och isen i magen?
Det kommer sannolikt att bli en match med många skott på mål.

Matchen börjar kl 20:15 svensk tid idag 8 maj. Se spelchema för Sveriges kommande matcher.

Vårt speltips är att det blir över 5 mål


Oddsen på utvalda spelsidor – Sverige mot USA

Folkeautomaten – Sverige – 1.80 – X – 4.80 – USA – 3.50

Mobilebet – Sverige – 1.80 – X – 4.80 –USA – 3.50

10Bet – Sverige – 1.80 – X – 4.80 –USA – 3.50

BetHard – Sverige – 1.76 – X – 4.75 – USA – 3.50