Vid det här laget är vi vana vid att det skapas rubriker kring den ständigt omtalade stjärnspelaren Cristiano Ronaldo, och nu var det dags igen. Detta efter att den före detta lagkamraten Wayne Rooney uttalat sig om Ronaldos återkomst till Manchester United i fotbollsprogrammet Monday Night Football.

I skrivande stund ligger Manchester United på sjunde plats i Premier League-tabellen – en placering man själva och fansen definitivt inte är nöjda med. Hur kommer det att gå i kommande matcher? Har Manchester United en chans att knappa in på serieledande stadsrivalen City? Frågorna saknar än så länge svar, men genom att ta del av en guide till hur du bettar utan spelpaus kan du tippa på hur du tror säsongen kommer sluta.

En annan het fråga i United-kretsar är huruvida Cristiano Ronaldo faktiskt var värd de 150 miljoner kronor klubben betalade för att köpa loss honom från Juventus. När Wayne Rooney ombads svara på frågan gjorde han det med ett tydligt ”nej”.

Om Rooney hade fått bestämma

Wayne Rooney, som för närvarande är tränare för Derby County, har en lång historia med Manchester United och klubben ligger honom varmt om hjärtat. I hela 13 år spelade Rooney i den rödvita dräkten och med flest gjorde mål genom tiderna i klubben är han en av United-fansens största favoriter. Till mångas glädje uppgav Rooney i en intervju med tidningen The Sun att hans mål är att en dag återvända till Manchester United, men då som tränare.

Hade Rooney varit Manchester Uniteds tränare redan idag hade det sannolikt inte sett särskilt ljust ut för Ronaldo. I en tv-intervju med programmet Monday Night Football fick Rooney flera frågor om Uniteds läge och bland annat om han anser att värvningen av Cristiano Ronaldo varit lyckad.

– ”Just nu måste man säga nej”, svarade Rooney, och tillade att klubben ur ett framtidsperspektiv borde satsa på yngre spelare som är mer hungriga och kan ta Manchester United framåt de kommande åren.

 

Visserligen medgav Rooney i intervjun att Ronaldo fortfarande hänger med, och att han definitivt är en farlig spelare framför målet som har lyckats plocka flera viktiga poäng i bland annat Champions League. Samtidigt menar Rooney att den 37-årige portugisen inte på långa vägar håller samma form som när han var tjugo, och att det krävs yngre krafter för att få resten av spelet att fungera.

Ronaldo ger svar på tal

Efter intervjun lade Rooney upp en bild från sändningen på sin Instagram, och vem valde att reagera på inlägget? Jo, ingen mindre än Ronaldo själv med kommentaren ”Two jealous”. Hur kommentaren ska tolkas råder det delade meningar om. Antingen syftar Ronaldo på att både Rooney och den före detta fotbollsspelaren Jamie Redknapp är avundsjuka, eller att Rooney är för avundsjuk.

Rooney var snabb med att, på ett ganska snyggt sätt, besvara kommentaren under en presskonferens. Han bekräftade då Ronaldos påstående och menade på att det är få fotbollsspelare i världen som inte är avundsjuka på Ronaldos karriärmässiga framgångar, pengar och kropp.

Nu återstår det att se hur Ronaldo kommer att prestera framöver. I alla Manchester United-fans drömscenario, kommer den heta diskussionen ge anfallaren lite extra glöd i kommande matcher.